13 paź 2016

WARSZTATY KULINARNE IIA









CUKINIOWE PIZZE W WERSJI MINI
Składniki:
1 duża cukinia
8 średnich pieczarek
15 dag gotowanej szynki
150 g żółtego sera
200 ml sosu pomidorowego
Posiekana zielona pietruszka, może być oregano
4 łyżki oliwy
Sól i pieprz

Przepis:
Cukinie umyć i pokroić w plasterki grubości 2 cm
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Sos pomidorowy wymieszać z pietruszką i oregano. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Plastry cukinii posmarować z obu stron oliwą. Posypać sola i pieprzem, ułożyć na blasze. Posmarować sosem pomidorowym. Obłożyć plasterkami pieczarek i kosteczkami szynki. Posypać serem. Piec około 10 minut w 200◦C.

SAŁATKA WARZYWNA (duża porcja)
Składniki:
4 duże ogórki zielone
6 pomidorów dużych
Pęczek , rzodkiewek
Czerwona cebula
Kukurydza
Majonez
Sól, pieprz


Przepis:
Wszystkie składniki pokroić  w kostkę,  wymieszać z majonezem, dodać dużą ilość pieprzu  aby sałatka nie była mdła i sól do smaku .

SMACZNEGO!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz