CUKINIOWE PIZZE W WERSJI MINI
Składniki:
1
duża cukinia
8
średnich pieczarek
15
dag gotowanej szynki
150
g żółtego sera
200
ml sosu pomidorowego
Posiekana
zielona pietruszka, może być oregano
4
łyżki oliwy
Sól
i pieprz
Przepis:
Cukinie
umyć i pokroić w plasterki grubości 2 cm
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki.
Szynkę pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Sos
pomidorowy wymieszać z pietruszką i oregano. Przyprawić do smaku solą i
pieprzem.
Blachę
wyłożyć papierem do pieczenia. Plastry cukinii posmarować z obu stron oliwą.
Posypać sola i pieprzem, ułożyć na blasze. Posmarować sosem pomidorowym.
Obłożyć plasterkami pieczarek i kosteczkami szynki. Posypać serem. Piec około
10 minut w 200◦C.
SAŁATKA WARZYWNA (duża porcja)
Składniki:
4
duże ogórki zielone
6
pomidorów dużych
Pęczek
, rzodkiewek
Czerwona
cebula
Kukurydza
Majonez
Sól,
pieprz
Przepis:
Wszystkie
składniki pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem, dodać dużą ilość
pieprzu aby sałatka nie była mdła i sól do
smaku .
SMACZNEGO!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz